Logo van de kerkZicht op de kerkKerk aan binnenzijdeGlasraamZicht op de kerkLogo Web Ronse
titel
Log in
Het reilen en zeilen van onze gemeente in 382 foto’s. Laatste album: Afscheid van Johanna als kerkenraadslid en verhuisd naar Ned  gepost op 03-09-2020.
Of laatste editie van Kerknieuws. - - Log in om meer te bekijken. Ben je nieuw? Registreer je gratis hier!


Speciale diensten

Speciale dienst
In de maand oktober is er oogstdienst. Dan danken we voor alles wat we uit handen van de Heer ontvangen en we willen dat delen met mensen die het moeilijk hebben. We zamelen fruit in voor zieken, en geld voor organisaties die steun geven aan mensen die vanalles tekort hebben. Na de dienst is er traditioneel een soep-met-brood-moment, ook weer een samen delen.


Eind november is er de gedachtenisdienst. Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar gedenken wij wie ons is voorgegaan. De christelijke gemeenschap strekt zich namelijk uit over de dood heen. Mensen die overleden zijn, hebben wij toevertrouwd aan God. Toch willen we op die zondag nog eens hun namen noemen. We denken in het bijzonder ook aan geloofsgetuigen die ons zijn voorgegaan en ons inspiratie voor ons eigen geloof kunnen geven.

Afrikaanse diensten zijn meestal opgebouwd rond ons project in Mbengwi (Kameroen). Daar steunen we een weeshuis. De dienst wordt dan verrijkt met enkele elementen uit de Afrikaanse cultuur, zoals zang en dans, instrumenten en een woordje door een Afrikaanse voorganger. Het is heerlijk om op die manier samen te kunnen vieren. Veelal is ook na dit soort diensten een Afrikaanse maaltijd gekoppeld.


Speciale dienstDe eerste zondag van mei staan de kinderen in het centrum in de kinderdienst.
Zij krijgen dan uitleg over het avondmaal en mogen die zondag uitzonderlijk ook deelnemen met een glaasje druivensap en een stukje brood om Jezus' dood en opstanding te gedenken. De kinderen die net bij de zondagschool zijn gekomen en zij die naar de tienernevendienst overgaan krijgen dan een cadeautje.


Ergens in het voorjaar nodigen we expliciet buren en kennissen uit om deel te nemen aan de ontmoetingsdienst. Hoewel iedereen altijd welkome is, blijkt er vaak een drempel te zijn om een protestantse/evangelische kerk binnen te gaan. Onbekend is onbemind. Voor die zondag worden er uitnodigingen gemaakt. Wilt u zelf eens naar zo'n ontmoetingsdienst komen? Ga dan naar de contactpagina en stuur een mailtje naar de predikant.


Speciale dienst
Op het zomerkamp van de scouts, begin juli, is er ook altijd een scoutsdienst. Het thema vriendschap, dat we op het kamp beleven, werd dit jaar ook bestudeerd vanuit de Schrift.
Er zijn uiteraard nog meer themadiensten en feestelijke diensten. Op de feestdagen hebben wij ook om 10u samenkomst, op kerst, pasen en pinksteren.© 2017 - Protestants-evangelische kerk Ronse-Maarkedal-Kluisbergen - - - aantal bezoekers: 6549.
Op 14 mei 2020: 20.000 bezoekersUw browser is: Unknown ? overzicht Unknown rapport:
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)