Logo van de kerkZicht op de kerkKerk aan binnenzijdeGlasraamZicht op de kerkLogo Web Ronse
titel
Contact Log in


Oecumene

In de week van de eenheid voor de christenen komen wij samen met rooms-katholieke en andere christelijke gelovigen om samen te vieren. Dit omdat Jezus heeft gevraagd: Mogen allen één zijn. Altijd vinden we wel gemeenschappelijke thema's en de sfeer op zo'n viering is er ook altijd één van verbondenheid. We leren om én onszelf te blijven én het goede in de ander te ontdekken.

Elke twee jaar komen mensen uit de katholieke kerken te Ronse naar ons, in het andere jaar gaan wij bij één van hen op bezoek.

Met de kerk van Gijzelbrechtegem onderhouden wij sinds kort oecumenische contacten. Wij vierden avondmaal op protestantse wijze in hun kerk.


Oecumene


Oecumenische contacten gaan ook verder dan het christelijk geloof. Via Ronse in Dialoog zijn wij steevast betrokken partij bij georganiseerde interculturele ontmoetingen. In 2016 was het thema Muziek. Wij brachten daar de liederen 10.000 redenen en You Raise Me Up.© 2017 - Protestants-evangelische kerk Ronse-Maarkedal-Kluisbergen - - - Aantal bezoekers: 23135.Uw browser is: Unknown ? overzicht Unknown rapport:
CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)