Logo van de kerkZicht op de kerkKerk aan binnenzijdeGlasraamZicht op de kerkLogo Web Ronse
titel
Log in
Het reilen en zeilen van onze gemeente in 382 foto’s. Laatste album: Afscheid van Johanna als kerkenraadslid en verhuisd naar Ned  gepost op 03-09-2020.
Of laatste editie van Kerknieuws. - - Log in om meer te bekijken. Ben je nieuw? Registreer je gratis hier!


Diaconie

In navolging van Jezus proberen we er te zijn voor elkaar en voor de medemens, dichtbij en verweg. Af en toe gaan onze collecten naar goede doelen dichtbij, zoals De Vrolijke Kring, die mensen in armoede ondersteunt, SaBel (kankerstichting) https://nl-nl.facebook.com/SaBel-fv-Samen-Beleven-596092580550672/ of een dringende nood van het moment.

Zelf hebben we een aantal jaar kerstavond gevierd met mensen die het niet breed hadden. Zij konden aanschuiven aan een goed gevulde tafel in het cultureel centrum.

Samenkomst

Individueel steunen mensen ook Protestantse Solidariteit. Dat is een nationale protestantse hulpverleningsorganisatie www.protestantsesolidarteit.be. Zij geeft aandacht aan vrouwen met Aids en vrouwen die verkracht en uitgestoten werden en speelt ook in op de actualiteit van het moment.


Zelf sponsoren wij een weeshuis in Mbengwi. Daar was hoegenaamd niets aan voorzieningen. We zorgden al voor douches en toiletten en nu sparen we voor bedden en matrassen.

Diaconie Diaconie Diaconie© 2017 - Protestants-evangelische kerk Ronse-Maarkedal-Kluisbergen - - - aantal bezoekers: 6586.
Op 14 mei 2020: 20.000 bezoekersUw browser is: Unknown ? overzicht Unknown rapport:
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)